Drink Mixes

Σε τι διαφέρουν τα Maurten Drink Mixes;
Συνήθως, αμέσως μόλις αυξηθεί η συγκέντρωση του υδατάνθρακα σε ένα ρόφημα, η κένωση του στομάχου επιβραδύνεται – με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σώμα λιγότερα υγρά και υδατάνθρακες. Τα στομαχικά προβλήματα που προκαλούνται από αυτό αποτέλεσαν σοβαρό θέμα για πολλούς αθλητές.
Στη Maurten, βρήκαμε τον τρόπο να αποφεύγουμε τα προβλήματα αυτά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία υδρογέλης. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε αθλητικά προϊόντα συμπληρωμάτων ενέργειας με υψηλές συγκεντρώσεις υδατανθράκων. Κάποιοι από τους καλύτερους δρομείς στον κόσμο χρησιμοποιούν πλέον τα προϊόντα μας, τόσο κατά την προπόνηση όσο και στους αγώνες.

Πώς χρησιμοποιείται το Drink Mix;

Drink Mix 160 & 320: Ποιο είναι για μένα;
Και τα δύο Drink Mixes είναι παρασκευασμένα με την κατοχυρωμένη hydrogel τεχνολογία μας και περιέχουν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις υδατανθράκων: Το Drink Mix 320 περιέχει 80g υδατανθράκων (αναμεμιγμένα με 500ml νερό) ενώ το
Drink Mix 160 περιέχει 40g υδατανθράκων (αναμεμιγμένα με 500ml νερό).
Το Drink Mix 320 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως preload και να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Το προϊόν αυτό θα ήταν ωφέλιμο όταν οι απαιτήσεις σε υγρά είναι χαμηλές, όπως σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Το Drink Mix 160 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως preload και για μικρότερες προπονήσεις και αγώνες. Αυτό θα ήταν η πρότασή μας για ζεστές συνθήκες με υγρασία, όταν θα χρειάζεσαι περισσότερα υγρά.
Δεν υπάρχει μια γενική στρατηγική ενυδάτωσης, καθώς τα ποσοστά ιδρώτα ποικίλλουν ανάλογα το άτομο, την εποχή και το κλίμα. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν κατά την επιλογή του σωστού προϊόντος Maurten.
Μπορώ να αναμίξω 2 φακελάκια σε 500ml νερού;
Ναι, παρόλα αυτά, τα Drink Mixes έχουν αναπτυχθεί για να αναμιγνύονται με την αναλογία ενός φακελίσκου και 500ml νερού, το οποίο δημιουργεί την επιδιωκόμενη ισχύ του δεσμού της υδρογέλης.
Αν αναμείξεις τα Drink Mixes σε περισσότερο νερό από το συνιστώμενο θα αραιώσεις τα πηκτωματώδη συστατικά και η υδρογέλη θα γίνει σταδιακά όλο και πιο αδύναμη. Αυτό σημαίνει ότι η δομή της υδρογέλης δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν και θα μπορούσε ενδεχομένως να σε κάνει πιο επιρρεπή σε γαστρεντερικά προβλήματα.
Ωστόσο, η ανάμειξη περισσότερων από ένα Drink Mix με 500ml νερό δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Η δημιουργία ενός ροφήματος Maurten με υψηλότερη συγκέντρωση θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο γλυκό και πιο παχύρευστο υγρό (πιο πυκνό και η προκύπτουσα υδρογέλη θα είναι πιο δυνατή) - συμβουλεύουμε να εξασκήσεις την ανεκτικότητά σου σε ένα ποτό πριν το εφαρμόσεις στην στρατηγική του αγώνα σου.
Χρειάζεται να προσθέσω ηλεκτρολύτες;
Όχι.
Δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αθλητές χρειάζονται ηλεκτρολύτες κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Οι ηλεκτρολύτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την κρίση του αθλητή, στη διάρκεια σκληρών προπονήσεων, αγώνων, ή υπό ζεστών συνθηκών. Αν θέλεις να προσθέσεις ηλεκτρολύτες, πρόσθεσέ τους για την αποθεραπεία σου, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άμεσα σε συνδυασμό με τα προϊόντα Maurten.
Επιπλέον, πολλοί ηλεκτρολύτες (μαγνήσιο, κάλλιο, ασβέστιο, νάτριο) προσελκύουν αλγινικά μόρια, δημιουργώντας έτσι ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου λιγότερα μόρια αλγινικού θα μπορούν να δημιουργήσουν διασταυρώσεις με ιόντα υδρογόνου στο στομάχι (δηλαδή η ισχύς της υδρογέλης θα επηρεαστεί).
Μπορώ να προετοιμάσω το Drink Mix μια μέρα πριν τον αγώνα/προπόνηση;
Το Maurten Drink Mix 320 και το Drink Mix 160 δεν περιέχουν συντηρητικά. Συστήνουμε την κατανάλωσή τους εντός 24 ωρών από την παρασκευή τους.
Όσο για τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη (και καθόλου συντηρητικά), θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο αν διατηρηθούν κρύα (εντός ψυγείου). Αποθήκευσέ τα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για περισσότερη διάρκεια (47-72 ώρες). Τα προϊόντα Maurten δεν πρέπει να θερμαίνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 60°C. Για μακροχρόνια αποθήκευση, τα gel Maurten θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς πιο δροσερά.
Τι νερό να χρησιμοποιήσω;
Το αθλητικό ρόφημα υδρογέλης μας είναι προηγμένο και η λειτουργία του βασίζεται σε συνθήκες ακριβείας. Συνιστούμε να μην το αναμίξεις με νερό με υψηλά επίπεδα μετάλλων (~ 40mg/L ασβέστιο). Οι υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου καθιστούν δύσκολη την ανάμιξη του ροφήματος.
0
    Καλάθι
    το καλάθι είναι άδειοεπιστροφή